Inhalen van gemiste experimenten zal slechts bij hoge uitzondering op korte termijn mogelijk zijn. Een en ander zal afhangen van de omstandigheden en de aard van het gemiste. Deze onmogelijkheid van het op korte termijn inhalen van achterstanden heeft niet zozeer te maken met onwil, maar meer met de logistieke onmogelijkheid van het organiseren van inhaaldagen gedurende het studiejaar.

Soms is het wel mogelijk om binnen het lopende practicum een proef in te halen, bijvoorbeeld door in de andere stroom de proef in te halen. Het is daarom van belang om …
  • tijdig te melden dat je afwezig bent via het afmeldsysteem want dan kan er van te voren al gekeken worden naar een oplossing. NB: ook na afloop melden als je plotseling ziek geworden bent.
  • zelf alvast na te denken over een oplossing zoals meedoen in de andere stroom en dat ook tijdig voor te stellen.
  • meteen langs te komen bij de practicumleiding na afwezigheid door plotselinge ziekte zodat we nog kunnen kijken naar een mogelijkheid om binnen de practicumperiode de proef in te halen.

Als het logistiek mogelijk en haalbaar is worden soms ad-hoc inhaalmogelijkheden georganiseerd en direct gecommuniceerd met de studenten.

In het algemeen zullen er alleen inhaalmomenten georganiseerd worden als er sprake is van deficiënties ten gevolge van overmacht (ziekte etc.) én als er sprake is van verregaande consequenties voor het BSA als er niet ingehaald zou worden. Indien er geen sprake is van een dergelijke situatie, dan zal het inhalen gedurende de cursus van het volgende jaar plaatsvinden

De herkansing van de toets Harris (Analytische Chemie) zal in week 27 (Juli 2024) gehouden worden.